Setae Jakken

En 3D printet jakke

Østrigske Julia Körner er sådan en af de der designere som ser forbindelser og links mellem ting. Med en biomimetisk indgangsvinkel har hun forbundet sommerfuglens skønhed, med mode og 3D printning. Hele gildet manifesterer sig i form af Setae Jakken – en 3D printet jakke.

Setae jakken er en del af Chro-Morpho kollektionen fra Stratasys, en amerikansk 3D printer fabrikant, og er et del af et større stunt ment at vise hvor godt 3D print teknologi kan harmonisere i samspil med tekstiller.

Processen gik som følgende: Først fodrer man computeren med mikroskopiske fotografier af Chrysiridia rhipheus, eller Madagaskanske Solnedgangssommerfugl, hvis karakteristika så bliver digitaliseret i en algoritme. Den oversætter så fotografierne til små 3D hår, som så bliver 3D printet ovenpå denim, og voila.

Resultatet er, at når du bevæger dig med jakken på, og interager med vind og vejr, skabes der en enigmatisk visuel effekt, så sommerfuglehårene bevæger sig, og du faktisk føler dig som en sommerfugl.

Er 3D printning fremtiden for modeindustrien? Revolutionen er først lige begyndt, hvad guld vil innovationslysten ellers bringe os?

En ting er sikkert, det bliver spændende.

 


www.juliakoerner.com