Guderne bag Teotihuacán har været igang igen

Fra Tegnestuen Casas De Mexico

Bygning:
SJA III
Tegnestue:
Casas De Mexico

Var det ikke for Mexico’s nærligenhed til imperiet USA, ville en flere del af os nok overveje at relokalisere dertil, i hvert fald for en periode, andre overvejer det måske faktisk på grund af afstanden til Gringolandia. Det er forskelligt hvad der i livet tænder os. Mexico er et smukt land plaget af undertrykkelse, korruption og en ubehagelig narkohandel med riget nordfor.

Selvfølgelig skal alt det, dog ikke skræmme dig for en tur til Mexico. Hold dig til syden og du er forholdsvis sikker. Det er mit råd. Ikke mere frygtsom behøver du være end en tur til kiosken i Nordvest. Måske mindre, Mexico har nemlig ingen religiøse minoriteter der forsøger at kvæle den dominerende kultur med arkaiske ideer om en gud der piller på børn. Det er nu meget rart uden den slags forenede psykosetilstande. Mexico er nice.

På stillehavskysten af Mexico, et par timer fra Mexico By, har vi den idylliske ferieby San Juan de Alima, hvor du kan slappe af med cocktails, omringet af palmer og havets rolige brussen. Tegnestuen Casas De Mexico, har fornyligt opført deres perleprojekt ’SJA III’ der, en bolig der spidsfindigt udspringer fra klippevæggene, så at det virker som et palæ opført af guderne dengang de også byggede Teotihuacán. Det er designet så fiffigt i samspil med filosofien: At arbejde med naturen,i stedet for imodnaturen, at effekten udfolder sig sådan at naturen egne inhærante ro og balance påfalder boligen, og konspirer til at gøre hele Mexico et sted mere end værd at rejse hen. Go buddy, go.

 


 

www.cdm.la