Arkitekturens Værksteder

Med Tatiana Bilbao

Udstilling:
Arkitekturens Værksteder
Museum:
Louisiana
Subjekt:
Tatiana Bilbao

Fra d. 18. Oktober 2019 til d. 16. Februar 2020, præsenterer kunstmuseet Louisiana i Humlebæk dens tredje udstilling i serien ‘Arkitekturens Værksteder’.

Serien har hidtil kontinuerligt fremvist en skare af samtidens designere, og deres arbejde med bæredygtig social-bevidst arkitektur, som henvender sig til globaliseringens udfordringer. Denne gang præsenterer museet os for den Mexikanske arkitekt Tatiana Bilbao, hvis arbejde og filosofi repræsenterer en generation af arkitekter som ønsker meget mere end bare at skabe god og pæn arkitektur.

I perioden 18.10.19 – 16.02.20 kan museets besøgende være med bag-scenerne, få et indblik i processen, ideerne, metoderne og filosofierne som drev hvert projekt frem mod den grønne drøm.

Louisiana er en samling af nutidskunst, men også et samspil mellem kunst, arkitektur og landskab. Så af den grund virker Tatiana Bilbao og hendes arbejde som perfekte subjekter for deres udstilling.

Man kan inddele Tatiana Bilbao Estudio’s projekter ind i to forskellige kategorier: Projekter med økonomiske og eksperimentalt frirum i udviklingen af en ny arkitektonisk ordbog, og så de projekter begrænset af budgettet. Det er dog i de mere traditionelle og begrænsede opgaver,  at Tatiana Bilbao har fundet den påkrævede viden til hendes bæredygtige løsninger. At arbejde med lidt for at skabe meget.

Udstillingen på Louisianna vil blive opdelt i tre sektionen. Den første starter udfra det mexikanske landskab og kultur, som det fundament der informerede Bilbaos arrbejde. Derefter får man en tur igennem arbejdet og sliddet selv, metoderne og processen. Den tredje sektion illustrer de færdige projekter, og ender ud med en tale omkring brugen af materialer og geometri i vekselvirkning med kulturen og landskabet.


Se mere om udstillingen her