Hæderlig arkitektur

En bolig i trætoppene

Projekt:
Bert
Tegnestue:
Precht

Hvis man ønsker, at bo højere end trætoppene, er det ikke nødvendigvis, fordi at man føler sig over dem; at man føler sig bedre end træerne.

Faktisk ville jeg påstå det modsatte.

At det er fordi man basker sådan i deres hæder, at man ønsker at observere dem som forekommende et grønt uendelighedshav. Nyde deres ynde fra den bedst mulige udsigtspost, som de strækker sig mod horisonten og længere endnu.

Tegnestuen Precht har efterkommet en sådan sentimentalitet og afsløret deres nyeste projekt: Et modulært træhus formet som en træstamme, med store runde øjne ala the dude fra Minions.

Det mest spændende er at boligmodulerne, er designet på sådan en måde at nederst lægger man den cirkulære base, og derfra tilføjer man så pipe-elementer efter behov.

Hver af pipe-elementerne, som hver især besidder køkkener, badeværelser, soveværelser, kontorer osv., tilkobles da hovedfundamentet, og/eller hinanden, som så stikker ud som grenene på et træ.

Træhuset selv er lavet af træ, med blad-agtige mønstre der renderer hele boligen en kamæleon i skoven.

Hvis benyttet som off-grid hjem, kan solpaneler installeres på taget og kompost toilettet på det jordnære niveau.

Træhuset har fået navnet ‘Bert’, og er designet sådan at dele bliver produceret off-site i en fabrik, og derefter samlet in situ. Lidt ligesom Ikea møbler.

 


www.precht.at