Troldetungen 2.0

Det er et hotel

Troldetungen er en af Norges mest ikoniske udsigter og turistmål. En af Norges uendelige vidunderligheder. Så det giver mening at de ville kopiere naturens skabelse og lave en ny. Mere menneskelig selvfølgelig. Det er et hotel.

Men det er en symfoni natur og menneske imellem. Det er det som gør det til en tilføjelse til vidunderligheden. Nær Preikestolen stritter en konstruktion som en tung ud fra klipperne. Hotellet en udvidelse af klippet. En udvidet virkelighed.

Fra hotellets dæk gør et panorama af fjord og fjelde sig gældende. Et idyl der strækker sig længere end horisonten. Hvor bedre at bygge et hotel, end lige der? I paradis. Nordens Paradis.

Med et sådant hotel der, bliver rejsen til norge mere end et natureventyr. Det bliver et eventyr for kunsten, arkitekturen og oplevelsen skyld ligeså vel. At sove i telt er meget vel og essentielt. Fantatisk. Men at opleve en af verdens vidundere fra sådan en hyggelig udsigtpost er at udvide oplevelsen selv. Den originale oplevelse.

At skabe sådan et hotel for verden er at kærtegne skabelsen. Ikke bare at tage sig af skabelsen, men at forbedre den. At male den. At fylde den med magi og efterlade den bedre end man fandt den. Det er at så 2 blomster og kun tage 1. Det er hindsides bæredygtighed. Sådan kan man opfatte hotelkonceptet her som tegnestuen Hayri Atak just har fået fremlagt for den norske stat. Et sted for afslapning, fryd og superheltemanerer. Inspiration.