Infante Tvillingerne

Myren er en centaur i sin drageverden

Fotograf:
Nicole Anne Robbins
Modeller:
Rio Infante & Zoe Infante

Nogle gange er akademisk arbejde lidt mystisk. Du finder dig selv igang med at studere komparativ mytologi, da en sætning pludselig springer op i hovedet på dig:

“En tvilling er ikke en person, hun er en fugl.” – The Uganda Journal, E. E. Evans-Pritchard

I sit studie af Nuer religionen, fandt Evans-Pritchard ud af, at en tvilling er mere relateret til en fugl end et menneske, ikke i den forstand at de er tættere beslægtet fysisk eller socialt-dynamisk, men i den underliggende symbolik. At i Nuer religionen, såvel som i utallige andre arkaiske samfundsgrupper, var fuglen betragtet som værende tættere i kærtegn på gud og det æteriske. Dets stadie som primitiv yogi buddha og dets virke som sprederen af frø, som astronaut i atmosfæren og fisk af dens overden. Så, med forbehold for dets indviklethed, kan man sige at tvillingen er en fugl der er en fisk.

Det lyder næsten som Ezra Pounds linje om at “Myren er en centaur i sin drageverden.”

Tvillingerne symboliserer jo også modsætninger, krystalliserede eller af idé-riget. Hvad siger det om foregående stykke tekst?

See what just happened there?

Tvillinger legemliggør modsætninger, eller det binære, ying og yang, dualiteten, så langt så godt. God og ond, lys og mørk, det hindsides og virkeligheden. Mere jordnært er tvillinger jo et enkelt væsen, eller eksisterende, splittet i 2. Lidt ligesom gud da han blev en kvinde.

Især den maskuline-feminine dualitet træder frem i alverdens mytologier.

I Navajo mytologierne, som analyseret af den eminente Joseph Campbell, finder vi historien om helte-tvillingernes rejse.

Tvillingerne, Monster-dræber og Barn Født af Vand, repræsenterer sol og måne aspekterne af det maskuline ego, respektivt. Men det er et universelt mytologisk princip der kan tilføres det feminine ego ligeså vel som det maskuline. At dele egoet op i maskulin og feminin, kan synes en simplificering, og det er det også. Men af illustrative grunde, er det det som vi kører med. Det er et spektrum konstant i fluks, nogle gange dominerer en mere end den anden, et andet øjeblik er det omvendt. At finde ligevægten mellem dem må da så være idealet.

Men nu handler artiklen jo her ikke om alle mulige sjove og finurlige historier. Men om 2 moderne mytologiske gudinde tvillinger. Infante tvillingerne.

“Tvillinger har en vanvittig forbindelse, der kan bounce fra enhver rækkevide af følelser i splitsekund-cyklusser og det påvirker tvillingers psyke dybt på et celle-niveau.” siger fotografen Nicole Anne Robbins, som selv er tvilling.

Rio og Zoe Infante er stjerneskudene i det her fotoshoot. Udover deres pragtfulde arbejde som modeller, er de desuden medlem af bandet Strawberry Army.

Har du nogensinde set noget så blændende og beundringsværdigt som disse 2?

@strawberry_army

@rioinfante

@zobo.rose