Ulorin Vex

Manisk og mørk surrealisme

Kunstner:
Ulorin Vex (Christiane LJ Shillito)
Type:
Manisk og mørk surrealisme

På de seneste har jeg været lidt opslugt af ideen om kunst i relation til os som personer, og hvordan karaktertræk og  kunstnernes indre verden formår at snige sig ind i kunsten. Ofte helt ubemærket, uden kunstnerens viden. Det er ret så tit at det kun set i bakspejlet bliver bemærket af kunstneren selv, efter at værket har manifesteret sig. Så kigger de på der skabelse og ser, hey det der var fordi at jeg havde det tanker der dengang, hey det deer var pga. af at det der skete og jeg følte det der omkring det. Osv. Osv.

Oftest er det så subtilt at det knap bemærkes før mange år senere, hvad det egentlig var for noget brænder der var røget på bålet. Det kan være en åbenbaring for nogle: Et scenelys der fremviser deres udvikling for dem selv. Der er dage hvor man vågner op og indser at man har været en milliard forskellige personer og bevidstheder i en enkelt krop. Det er kunstens mægtighed.

Da var det at jeg så faldt over Christiane LJ Shillito, også kendt som Ulorinn Vex, og hendes kunst. Der bemærkede noget der kunne dufte lidt af den idé i hendes kunst Det synes at fremstå som en manifestering af en indre verdens progression fra skadet og skrøbelig, og med et blødende hjerte, til Føniksfuglens metamorfe og fødslen af en ildsjæl. Lidenskabens juvelerende instrument.

Skabt til at skabe.

@ulorin_vex