Allbirds: Verdens mest behagelige sko

Fås i 9 forskellige farver

Mærke:
Allbirds
Bæredygtighed:
9/10

Allbirds er et New Zealandsk skomærke der specialiserer sig i at producere komfortable og bæredygtige sko. Faktisk er skomærket udnævnt af Time Magazine til at være de mest behagelige sko nogensinde, og det er svært ikke at give dem ret. Nu har jeg personligt ikke prøvet alle verdens sko, og især ikke dem man gik i før jeg blev født, forståeligt nok. Men af alle de sko jeg har ejet i mit liv, og det er efterhånden nogle par stykker, så er Allbirds bestemt de mest behagelige.

Da Allbirds blev etableret tilbage i 2014 var målet fra starten af, udover at producere de mest komfortable sko overhovedet, at holde produktionen så bæredygtig og økologisk så muligt.

Bæredygtige sko fra Allbirds
Allbirds Wool Runners

Deres første par sko Wool Runners er lavet af økologisk produceret merinould som er et naturligt fiber fra merinofåret. Fordelen ved merinould i forhold til almindelig uld er i meget korte træk, at merinould er både blødere og tykkere end almindelig uld. Da merinofårene er vant til store temperaturskift og dårligt vejr, og derfor både skal kunne holde på og afgive varmen samt fugt og sved, er materialet det perfekte temperaturregulerende materiale til de danske sæsoner. Dine sko kommer ikke til at lugte, og du kommer ikke til at fryse. Så udover at være verdens mest behagelige sko, er det altså også enormt praktiske.

Med Wool Runners fik Allbirds enorm success, og personer såsom Barack Obama og Leonardo DiCaprio er blevet set med dem på. Sidstnævnte er en stolt investor i selskabet.

 

Så hvad er det ved Allbirds som tiltrækker sådanne personligheder som tidligere præsidenter og superstjerner?

  • De er underspillede.
  • Pæne og i et godt design.
  • Høj kvalitet.
  • Bæredygtig produktion.
  • Økologiske materialer.
  • Du kan have dem på uden sokker.
  • De kan vaskes i vaskemaskinen.
  • Materialerne regulerer temperaturen så dine fødder aldrig lugter.

Hvad mere kunne man ønske sig af et par sko?

Hvad hvis nu skoene var vandafvisende…

Vandafvisende sneakers fra Allbirds
Allbirds Runner Mizzles

Efter successen med Wool Runners tog Allbirds på en mission for at gøre deres sko endnu bedre. Det eneste problem med Wool Runners var man ikke kunne svømme med dem på. Ikke at man ofte svømmer med sko på, men hvis nu der skete et uheld en fredag aften, ville det jo være meget rart at kunne nå hjem med tørre fødder. Fordelen ved vandafvisende sko er også at de kan tåle regnvejr, hvilket jo må siges at være en sublim kvalitet når man nu bor i Danmark. I 2020, det fandens år, gennemførte de deres mission og kunne fremvise for offentligheden deres nyeste skud på stammen: Allbirds Runner Mizzleverdens mest behagelige sko, nu også vandafvisende. Samme lækre design, endnu bedre komfort og nu også beregnet til al slags vejr. En bæredygtig og økologisk universal sko!

Men kunne man gøre endnu mere for miljøet?

Bæredygtige sko lavet af eucalyptus træer
Allbirds Tree Loungers

Det kunne man godt, og det beviste Allbirds, da de fornyligt udgav deres ekstra bæredygtige sko som nu, istedet for at være lavet af merinould, er lavet af tekstil fra Eucalyptus træer: Allbirds Tree LoungersEn genistreg af højeste klasse og en gave til og fra moderjord. Skoenes design er stadig i den fine klasse; en smule mindre bløde men stadig ekstremt behagelige at have på. Fordelene ved at vælge Allbirds Tree Loungers istedet for andre af deres modeller er, udover at være mere bæredygtige, at de er mere luftige for fødderne at have på.

Konklusion:

Det var så min kærlighedserklæring til Allbirds, som nok efterhånden er gået hen og blevet mit favorit skomærke. Gør dig selv en tjeneste og bestil et par, og se om ikke også du forelsker dig i hvor gode og komfortable de her sko er. Jeg har selv lige nu købt mit 4. par.


 

Se hele deres udvalg her